top of page
  • Foto van schrijverSarah Spronk

Me and my selfie

‘Me and my selfie, we horen bij elkaar. Dezelfde blauwe ogen en hetzelfde blonde haar.’ Deze you tube hit spookt soms dagen door mijn hoofd, omdat de kinderen er verzot op zijn en hem op repeat zetten. Onze twee-en-halfjarige peuter vormt al keurig een V met zijn vingers als er weer eens een foto wordt gemaakt van zijn blonde koppie. Vaker nog rent hij weg, begint te huilen of steekt hij zijn tong uit, omdat hij het echt helemaal zat is om ongevraagd op de foto gezet te worden.


Selfies zijn in Azië Big Business. De verkoop van selfie sticks en complete fotorapportages zijn een vak apart, waarvoor hele volksstammen naar Bali, de Borobodur of de Bromo vliegen. Zo hebben we op Bali een hotel ontdekt waar de hele dag door een continue stroom van Chinese bruidsparen voorbij komt, die op allerlei plekken gefotografeerd worden in het kader van hun ‘pre-wedding-foto-arrangement’. Voor 1500 USD worden ze ondergebracht in een afgehuurd deel van het hotel, mogen bruid en bruidegom een pak uitzoeken voor de foto’s en worden ze door een professionele fotograaf geportretteerd bij een Balinese tempel, bevallig liggend onder een palmboom, bij de zee of bij een prieeltje op het strand. Uiteraard is de ontwikkeling van de foto’s inbegrepen bij de prijs. Meest vermakelijk vind ik het moment dat twee bruiden elkaar passeren op deze meest unieke trouwlocatie. Wit met kant of parels, rood – de kleur van geluk - of iets met heel veel gekleurde bloemen, we hebben ze allemaal een keer (of drie) voorbij zien komen.


De moderne Aziatische wens om belangrijke momenten in het leven op camera vast te leggen beleefden we ook eens in de Skye Bar. Mijn lief en ik waren daar getuige van een bijzonder zenuwachtige man die steeds aanstalten maakte om naar een groep meisjes aan een tafel te lopen. Steeds opnieuw aarzelde hij, om bij zijn vriend te checken of alles in orde was. Uiteindelijk waagde hij toch de grote stap en ging hij op zijn knieën om het meisje in kwestie ten huwelijk te vragen. Ternauwernood had ze ja gezegd en ze hadden nog net een vluchtige kus uitgewisseld, toen de vriend er weer bij werd geroepen om de camerabeelden te controleren. Tot ons grote vermaak, bleken die toch niet helemaal naar wens en werd het hele aanzoek nog een keer over gedaan. Romantiek op heel hoog niveau.110 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page